Naše potraviny Recepty Bačovské bryndzové halušky so slaninou a klobásou
Bačovské bryndzové halušky so slaninou a klobásou

Bačovské bryndzové halušky so slaninou a klobásou

Doba prípravy 45 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Zemiaky 2500 g
Hrubá múka 550 g
Hladká múka 550 g
Soľ 20 g
Sadlo škvarené 100 g
Bryndza plnotučná 600 g
Slanina anglická 300 g
Klobása 300 g

10 porcií

Výrobný postup

Očištené, opláchnuté zemiaky jemne nastrúhame a necháme odkvapkať. Osolíme a spolu s múkou vypracujeme cesto. Pripravené cesto pretlačujeme cez hrubé dierkované sito do vriacej, osolenej vody. Varíme 8 - 10 minút, dokiaľ nám  halušky nevyplavú na povrch. Uvarené halušky necháme odkvapkať a omastíme sadlom.

Servírovanie

Plátky anglickej slaniny necháme trochu vysmažiť v panvici, pridáme plátky klobásy, a zľahka orestujeme. Nakoniec pridáme porciu halušiek.Všetko zľahka premiešame, preložíme na nahriaty tanier a posypeme rozdrobenou bryndzou. Tá sa nám po rozmiešaní krásne rozpustí a dochutí celý pokrm.

Tip:

Májová bryndza sa považuje za najlepší čas na konzumáciu tejto ovčej lahôdky. Je to dané pestrou lúčnou potravou, ktorá sa v tomto čase vyskytuje na pastvinách.

Keď je bryndza príliž výrazná, rozpustíme ju spoločne so smotanou.

Ak nastrúhame zemiaky do studenej vody a potom ich  vyžmýkame, sú halušky po uvarení svetlejšie.

Ďalšie recepty

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Bezé s macerovanými jablkami a kakaovým želé

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu náročná

Zobraziť celý recept

Truffles

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty