Truffles

Truffles

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Horká čokoláda Figaro 150 g
Maslo 82% 100 g
Rum 50 ml
Cukor múčkový 100 g
Med 1 lyžica

15-20 guličiek

Na obalenie:

Kakao holandského typu, kokos alebo najemno mleté orechy.

Príprava:

Rozpustite horkú čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte chvíľu vychladnúť. Zmiešajte kúsok masla s múčkovým cukrom a potom za stáleho miešania pridávajte po lyžiciach rozpustenú čokoládu. Nakoniec pridajte med, rum a poriadne zamiešajte.
Hmotu ktorá vám vznikla nechajte v chladničke vychladnúť približne 1-2 hodiny, pokiaľ zmes nestuhne.
Po stuhnutí naberajte hmotu po lyžičkách a tvarujte do menších guličiek.
Potom dajte hotové guličky vychladnúť na približne 1 hodinu.
Po vychladnutí obaľte podľa chuti v kakau, kokose alebo mletých orieškoch.

 

Ďalšie recepty

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Tartaletky

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Čokoládová saláma

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty