Truffles

Truffles

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Ingrediencie

Horká čokoláda Figaro 150 g
Maslo 82% 100 g
Rum 50 ml
Cukor múčkový 100 g
Med 1 lyžica

15-20 guličiek

Na obalenie:

Kakao holandského typu, kokos alebo najemno mleté orechy.

Príprava:

Rozpustite horkú čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte chvíľu vychladnúť. Zmiešajte kúsok masla s múčkovým cukrom a potom za stáleho miešania pridávajte po lyžiciach rozpustenú čokoládu. Nakoniec pridajte med, rum a poriadne zamiešajte.
Hmotu ktorá vám vznikla nechajte v chladničke vychladnúť približne 1-2 hodiny, pokiaľ zmes nestuhne.
Po stuhnutí naberajte hmotu po lyžičkách a tvarujte do menších guličiek.
Potom dajte hotové guličky vychladnúť na približne 1 hodinu.
Po vychladnutí obaľte podľa chuti v kakau, kokose alebo mletých orieškoch.

 

Ďalšie recepty

Kuracie krídelká pečené na pive

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Bezé s macerovanými jablkami a kakaovým želé

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu náročná

Zobraziť celý recept

Tartaletky

Doba prípravy Viac ako 60 minút
Náročnosť receptu ľahká

Zobraziť celý recept

Zobraziť ďalšie recepty