Obrázok receptu

Tartaletky

Doba prípravy > 60 minút
Náročnosť receptu Ľahká

Ingrediencie

Cesto:
Hladká múka200 g
Maslo 82%140 g
Cukor múčkový60 g
Vanilkový cukor1
Žĺtka2
Citrónová kôra 
Štipka soli 
Náplň:  
Horká čokoláda Figaro150 g
Smotana 30 %200 ml
Cukor múčkový50 g
Čokoládový likér50 ml
Instantná káva1 lyžica
Bielky4

8-10 tartaletiek

Postup

Na ozdobu:

  • nasekané vlašské orechy
  • hoblinky bielej čokolády Figaro

Príprava:

V miske šľahajte zmäknuté maslo spolu s cukrom, žĺtkami a citrónovou kôrou dovtedy, kým sa všetky ingrediencie spoja. Prisypte múku, štipku soli a vypracujte pevné cesto.  Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho 30-40 minút schladiť v chladničke.
Trúbu predohrejte na 180° a medzitým si vymažte maslom formičky na tartaletky. Do každej formičky potom dáte malý kúsok cesta rozprestriete ho dôkladne prstami po celej ploche. Dajte piecť na 10-15 minút.
Rozpustite si čokoládu vo vodnom kúpeli a pridajte do nej likér a lyžicu kávy. Medzitým v miske vyšľahajte bielka s cukrom. Do zmesi bielkov s cukrom za stáleho šľahania pridávajte rozpustenú čokoládu. Zmes potom ohrejte na nízku teplotu a za stáleho miešania čakajte až zmes zhustne.
Hotovou náplňou potom plňte jednotlivé tartaletky a ich vrch posypte nasekanými orieškami.
Nakoniec nechajte tartaletky vychladnúť v chladničke po dobu aspoň 1,5 hodiny a vychladené posypte ešte hoblinkami bielej čokolády.

Varte ináč s Môj obchod

Bezé s macerovanými jablkami a kakaovým želé

Doba prípravy> 60 minut
Náročnosť receptuNáročná

Košíčky s orechovou náplňou

Doba prípravy> 60 minut
Náročnosť receptuStredná

Pečený morský vlk s ryžou na strukovinovom indickom curry

Doba prípravy> 60 minut
Náročnosť receptuStredná

Ďalšie recepty