Varte ináč s Môj obchod Tekvicová polievka
Obrázok receptu

Tekvicová polievka

Doba prípravy > 60 minút
Náročnosť receptu Ľahká

Ingrediencie

Šalotka230 g
Tekvica Hokkaido1000 g
Chilli paprička, čerstvá5 g
Olivový olej extra panenský150 ml
Cesnak jednostručkový22 g
Pór120 g
Zemiaky, varný typ C250 g
Olivový olej extra panenský200 ml
Tymián čerstvý20 g
Bobkový list1 g
Vývar zeleninový, vlastná výroba800 ml
Cukor trstinový 50 g
Maslo 82%200 g
Soľ kamenná10 g
Doplnky:
Tekvicové semienka50 g
Olej tekvicový30 ml

10 porcí

TIP

Tekvicových polievok je veľa druhov. Keď máte v obľube krémovo - smotanovú verziu, doporučujeme ju pripraviť rovnakým spôsobom (pečením) a nahradiť vývar smotanou a mliekom v pomere 1:1(množstvo masla potom o 70% znížime).

Postup

Príprava základu na polievku(cca 1hodina): Olúpanú tekvicu, šalotku a chilli papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom. Potom ľahko podlejeme vývarom a prikryté alobalom pečieme v trúbe na 180°C úplne domäkka.

Príprava polievky (cca 10 minút)
Zeleninovú zmes prenesieme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Potom ju vložíme do hrnca a vmiešaním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenciu, potom ochutíme cukrom, soľou a krátko povaríme.

Práprava tekvicových semienok (cca 7 minút)
Tekvicové semienka rozprestrieme na plech s pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 170°C asi 7 minút. Semienka sa krásne upražia a rozvoňajú. 

Servírovanie

Pred servírovaním polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kockami masla, ktoré polievku zjemnia. Ďalej už nevaríme a ihneď podávame. Ľahko vymixovanú polievku doplníme upraženými tekvicovými semienkami a pokvapkáme tekvicovým olejom.
 

Varte ináč s Môj obchod

Caesar dresink

Doba prípravy15 minut
Náročnosť receptuĽahká

Konfitované teľacie líčko s fazuľkami nakyslo

Doba prípravy> 60 minut
Náročnosť receptuStredná

Krupicové flameri so slivkovým pšenovníkom

Doba prípravy> 60 minut
Náročnosť receptuStredná

Ďalšie recepty